Waar moet een logo aan voldoen? - Pencilpoint
Gepubliceerd: 13-12-2018 Een goed en passend logo is een sterk marketingmiddel. Een goed logo laat een blijvende indruk achter en onderscheid je van je concurrenten. Een passend logo laat zien wat je biedt als bedrijf of als merk. Maar wat maakt een logo goed? In dit blog leggen wij uit waar een logo aan moet voldoen.

1. Zorg voor een consistent kleurgebruik


Een belangrijk onderdeel van een logo is kleur. Het logo maakt onderdeel uit van je huisstijl. Het is erg storend als je logo in diverse uitingen anders oogt omdat de kleur net afwijkt. Kies voor kleuren die bij je passen en bepaal de gewenste RGB-, CMYK- en Pantone-kleuren. CMYK- en Pantone kleuren worden vaak gebruikt voor drukwerk. RGB-kleuren worden gebruikt voor fotoproducten en digitale uitingen. Door het vastleggen van de juiste kleuren, houd je eenheid en herkenbaarheid.

2. Kies voor tijdloos


Een goed logo is tijdloos. Kies daarom bij het ontwerpen van je logo voor een vorm, kleuren en lettertype die jarenlang meekunnen. Natuurlijk is het altijd goed je logo na een bepaalde tijd te restylen om mee te gaan met nieuwe trends. Daarbij gaat het dan vaak om kleine aanpassingen zoals het toevoegen of weglaten van schaduwen die net dat eigentijdse effect hebben en die niet ten koste gaan van je herkenbaarheid.

3. Maak je logo opvallend en herkenbaar


Een logo moet herkenbaar zijn voor je (potentiële) klant. Zorg daarom dat je logo niet alleen aansluit bij de look en feel van jouw bedrijf of merk, maar ook bij je gewenste doelgroep. Wat je wil bereiken is dat als iemand je logo ziet, ze dat gelijk associëren met jouw bedrijf, merk of dienst.

4. Houd je logo eenvoudig


Houd je logo eenvoudig. Zo begrijpt en onthoudt je doelgroep je logo het beste. Zorg voor een logo dat duidelijk maakt wat je doet en wat je kernwaarden zijn. Gebruik niet te veel kleuren in je logo voor een rustige en zakelijke uitstraling.

5. Maak je logo schaalbaar


Een logo moet veelzijdig zijn en op elke kleur achtergrond gebruikt kunnen worden. Ook moet je logo naar elke afmeting geschaald kunnen worden, zonder dat dit ten koste gaat van de zichtbaarheid of de kwaliteit. Maak daarom meerdere versies van je logo. Een diapositief logo en een éénkleurig logo voor de diverse achtergronden, een versie voor social media en een staand en liggend logo zijn het belangrijkst.

 

Pencilpoint heeft ervaren vormgevers die je graag helpen met het vormgeven van een nieuw logo of met het restylen van je bestaande logo en huisstijl. Recent deden we dit bijvoorbeeld voor Cafe Victoria. Bekijk de showcases hier. Eens van gedachten wisselen? Maak een afspraak!