Je website veilig en beter vindbaar - Pencilpoint
Gepubliceerd: 12-03-2018

Van http naar https


Sinds 2017 geven Chrome en Firefox al regelmatig waarschuwingen aan bezoekers als een website niet veilig is. Vanaf juli 2018 zal Chrome iedere website zonder SSL-certificaat markeren als ‘niet veilig’. Dat is niet het signaal dat je wil geven aan bezoekers en (potientiële) klanten. Het beveiligen van een website is vrij eenvoudig en draagt ook nog eens bij aan een hogere Google-ranking.

SSL-certificaat


Een veilige website herken je aan ‘https’ en een slotje in de adresbalk. De extra ‘s’ staat voor secure. Je website beveiligen, doe je door het (laten) installeren van een SSL-certificaat. Het SSL-certificaat verhoogt de veiligheid van de website doordat het (vertrouwelijke) informatie versleutelt. Hierdoor kan privacygevoelige informatie niet worden onderschept door derden.

Ziber-websites


Heb je een Ziber-website? Neem dan rechtstreeks contact op met Ziber voor het laten plaatsen van een SSL-certificaat.
Ziber biedt een SSL-certificaat aan als uitbreiding op het abonnement. Het aanvragen van de beveiliging kost 60 euro per jaar. Daarnaast heeft Ziber 3 typen SSL-certificaten voor een domeinnaam. De kosten hiervan zijn vanaf 12 euro per jaar.
Ziber verzorgt het complete proces: van validatie tot installatie. Kijk voor meer informatie op de Ziber website. Neem rechtstreeks contact op via support@ziber.nl of 0224 290 989.

Overige websites


Voor het laten beveiligen van niet-Ziber websites, raden wij aan om contact op te nemen met de hostingpartij en/of de webbouwer van de website voor het laten installeren van een SSL-certificaat. De kosten hiervan kunnen uiteenlopen.

Voordelen SSL-certificaat


Zorg ervoor dat jouw gegevens en de persoonlijke informatie van je bezoekers niet in verkeerde handen vallen en voeg een SSL-certificaat toe aan je website.
Alle voordelen van het installeren van een SSL-certificaat nog een keer op een rij:

  • Een beveiligde website verhoogt het gevoel van veiligheid op je website. Klanten laten eerder (privacygevoelige) informatie achter;

  • (Potentiële) klanten krijgen geen melding dat de website niet veilig is;

  • Veilige websites krijgen een hogere Google-ranking en zijn dus beter zichtbaar en vindbaar.


Uiteraard adviseert Pencilpoint haar klanten bij alle nieuwe en vernieuwde websites het SSL-certificaat toe te voegen.